I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad. Réva Barbera d’Alba Superiore er lavet med Barbara-druer fra sydøstvendte marker, ca. 360-380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 15.000 flasker af denne vin årligt. VINDATA: Årgang: 2019
Område/mark: Monforte d’Alba – Loc. San Sebastiano og Novello, Ravera MGA
Druesort: Barbera
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i stål i 30 dage.
Modning: 12 måneder i egetræ
Serveringstemperatur: 18 grader Fyldig, struktureret og vedholdende smag. Vinen har hints af røde bær, kandiseret frugt og krydderier. Fed, frisk og drikbar vin. Udmærkelser: 2020 – JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barbera d’Alba Superiore 2018