I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad. Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, ca. 260-360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt. VINDATA: Årgang: 2017
Område/mark: Monforte d’Alba, Novello, Serralunga d’Alba, Grinzane Cavour
Druesort: Nebbiolo
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i egetræs-vats i 30-35 dage.
Modning: 24 måneder i brugte egetræstønder
Serveringstemperatur: 18 grader Salvie, røde bær og tobak. Fyldig, elegant og med dyb, blød og foranderlig tannin. Udmærkelser: 2021 – JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barolo DOCG 2017 2021 – ROBERT PARKER – WINE ADVOCATE
91 points til Réva Barolo DOCG 2017 2019 – DECANTER
95 points til Réva Barolo DOCG 2015